Cupping er en behandlingsmetode til behandling af forskellige lidelser samt opbygning af muskler på rekordtid. Fremgangsmåden består i at en sugekop sættes på huden og som efterfølgende suges fast ved hjælp af undertryk.

Cupping er specielt velegnet til lidelser, der navnlig omhandler smerter, kredsløbsproblemer, ødemer og hovedpine mm., da det er yderst effektivt til at bevæge energi og blod, samt opløse forskellige typer af stagnationer, samt øge blodcirkulationen.
Sugekopper kan benyttes til såvel massage, eller de kan placeres på akupunkturpunkter, samt på muskler og led. Der kan benyttes cupper i forskellig størrelse afhængig af pågældende lidelse.

Moderne cuppingterapi adskiller sig ved at behandleren benytter elektriske pumper, som trinløst kan indstilles til det ønskede vakuumtryk og pulserende vakuum massage. Nogle cupper er fremstillet i fleksibelt materiale, så man lettere kan behandle områder som achillessenen, knæ, skulder og øvrige led og sener.

Cupping kan ligeledes benyttes til massagebehandling, lymfedranage og til at udrense bindevævet for affaldsstoffer som f.eks. cellulite.

 

MuscleCup@-behandling er et nyt behandlingskoncept fra Danmark, som er udviklet til at forbedre musklernes hurtighed, præstation og styrke.

MuscleCup@-behandling er velegnet:

·        Hvis du vil øge din muskelstyrke med det samme.

·        Hvis du vil forkorte din restituionstid.

·        Hvis du vil forbedre dine sportspræstationer.

MuscleCup@-behandling tager udgangspunkt i Moderne Cuppingterapi, men har et andet behandlingsforløb, hvorved blodgennemstrømningen i musklerne øges. Kroppen føles behagelig, muskelstyrken øges straks og resultatet holder ca. en uge.

 

Traditionel cupping terapi

Er en gammel form for alternativ behandling, hvor man med en glaskop laver en lokal udsugning på huden. Kinesisk sygdomslære mener, at det mobiliserer blodgennemstrømning med henblik på at fremme heling. Sugning laves ved hjælp af varme (ild) eller mekaniske anordninger (hånd elle elektriske pumper).½